OBS De Butte in Borgercompagnie sluit na 274 jaar de deuren

Na 274 jaar onderwijs sluit openbare basisschool De Butte in Borgercompagnie haar deuren. De school telt nog maar veertien leerlingen en dat is te weinig. De meeste leerlingen gaan volgend jaar naar Veendam.
Een dag met een lach en een traan

De allerlaatste schooldag, want de leerlingen van de Butte hebben een week eerder vakantie dan de rest in de provincie, wordt dubbel beleefd.
Patat, pannenkoeken en spijker poepen horen er allemaal bij op zo'n laatste schooldag voor de grote vakantie, maar in Borgercompagnie is ook ruimte voor verdriet.

Dubbel

'We proberen er een leuke dag van te maken, zodat we terug kunnen kijken op een mooie laatste schooldag, maar natuurlijk is het dubbel', schetst locatieleider Laura Vos. 'Heel veel generaties zijn hier naar school gegaan. Hier liggen zoveel herinneringen en aan dat tijdperk komt nu een einde', vertelt de verdrietige juf Laura.
Al 46 scholen gesloten in onze provincie
De Butte is niet de enige school die dicht gaat. Ook in Westerlee en De Groeve verdwijnen de basisscholen en ook in Meedhuizen is het nog onzeker hoe lang daar de school nog open blijft.
De afgelopen vijf jaar zijn alleen in onze provincie 46 scholen gesloten. En dat einde is nog lang niet in zicht.

Lees ook