De 'Witte Tent' in Lauwersoog viert veertigjarig bestaan

De Vereniging tot Kerkelijk Recreatiewerk in het Lauwersmeergebied, beter bekend als 'de Witte Tent', vierde zondagochtend haar veertigjarig jubileum.
De tent staat elke zomer in Lauwersoog. In die periode is er op zondagochtend een kerkdienst en 's avonds is er een sing-in.

Legertent
De tentdiensten voorzien zeker in een behoefte, meent voorzitter Kor Berghuis. 'Wij hebben 's ochtends vaak tussen de 150 en 200 bezoekers en in de avonden zitten er tussen de 250 en 300 man. Dat zegt wel wat.'

De bezoekers bestaan uit toeristen en omwonenden. De huidige witte tent wordt nu zo'n tien jaar gebruikt. Berghuis: 'Daarvoor was het volgens mij een legertent. Maar 'Witte Tent' is intussen echt een begrip geworden.'

Extra activiteiten
Om stil te staan bij het jubileum, zijn er deze week extra activiteiten. Zo was er zondag bij de eerste dienst van het seizoen een kinderkoor aanwezig bij de dienst.

Komende dinsdag geeft Christelijke Muziekvereniging Wilhelmina uit Leens nog een extra concert in de Witte Tent en dondag zijn er twee wandeltochten in de natuur van het Lauwersmeergebied.

'Warme deken'
De diensten in de Witte Tent trekken intussen ook veel vaste bezoekers. Zoals Miep Steenhouwer uit Nijverdal. Zij is de komende week speciaal in Lauwersoog om aan de jubileumactiviteiten mee te doen. 'Het is geweldig om hier te komen, het voelt echt als een warme deken.'

De Witte Tent staat dit jaar tot en met 21 augustus op het terrein van Staatsbosbeheer achter het parkeerterrein van Jachthaven Noordergat.
Meer over dit onderwerp:
LAUWERSOOG
Deel dit artikel:

Recent nieuws