Seniorenpartij Delfzijl wil referendum over herindeling

De Seniorenpartij Delfzijl heeft genoeg van de herindelingsdiscussie tussen gemeenten onderling en de Provincie. Volgens fractievoorzitter Jan Ottens is de oplossing simpel: vraag het volk om advies.
Ottens vraagt het college van b en w van de gemeente Delfzijl het mogelijk te maken om een referendum te organiseren. 'Er is een referendumverordening nodig, zo'n verordening maakt het mogelijk volksraadplegingen te organiseren' legt de fractievoorzitter uit.

Herindelingsproblematiek
Jan Ottens vindt dat het referendum niet alleen moet worden ingezet bij het herindelingsvraagstuk. 'Je kunt zo'n raadpleging ook houden voor andere lastige zaken zoals de aanleg van windmolenparken'.

Geld
Of de verordening er ook echt gaat komen is nog maar de vraag. Volgens de fractievoorzitter ziet het college zijn plan niet zitten. 'Elke keer een referendum organiseren kost de gemeente geld, geld dat ze liever niet uitgeven. Daarom moet je zo'n referendum natuurlijk niet te pas en te onpas organiseren. Maar goed, op dit moment is het helemaal niet mogelijk en daar komt als het aan mij ligt, snel verandering in', besluit Ottens.

Bespreking voorstel
Aankomende donderdag komt de gemeenteraad van Delfzijl bij elkaar voor de laatste raadsvergadering voor het zomerreces. Dan wordt het voorstel van Ottens besproken.
Meer over dit onderwerp:
DELFZIJL
Deel dit artikel:

Recent nieuws