Tour d'Artistique strijkt neer in Blauwestad

Het grootst rijdende museum van Nederland maakt zich op voor Blauwestad. Twee weken lang strijkt daar de Karavaan van Tour d'Artistique neer.

De tour bestaat uit een reeks kampeerwagens, maar het zijn geen gewone. Elke caravan is ingericht met een verzameling, zoals batmanpoppen, Barbies of knikkerbanen. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Consumptiemaatschappij
Pet van de Luytgaarden is kunstverzamelaar en initiatiefnemer van de tour. Zijn verzamelingen zijn een statement tegen de consumptiemaatschappij.

Wat hem betreft consumeren we te veel voor zo'n klein landje. Het kan allemaal wel wat minder. Door middel van de tour wil hij zijn boodschap op een positieve manier verspreiden.

Kunst naar de mensen toe brengen
De rondreizende Karavaan is een makkelijke manier voor mensen die niet snel een museum of tentoonstelling bezoeken in aanraking te komen met kunst en creativiteit.

De komende twee weken staat de Karavaan in Blauwestad. Ook zullen de gekleurde verzamelingen te zien zijn op het festival Hongerige Wolf. Het is de bedoeling dat er volgend jaar een 'Toren van Babel' van caravans in Blauwestad wordt gebouwd.
Meer over dit onderwerp:
BLAUWESTAD
Deel dit artikel:

Recent nieuws