Op jacht naar Pokémon in het Noorderplantsoen

Een jongen met een blauwe rugtas loopt maandagmiddag door een vochtig Noorderplantsoen. Kijkend naar zijn telefoon zegt hij 'hier moet er één zitten'.
De 26-jarige Marthijs Veldthuis is fanatiek bezig met het vangen van Pokémon. Tijdens zijn rondje door het Noorderplantsoen vangt hij er zelfs twee. 'Deze had ik nog niet gevangen', klinkt uit de mond van Marthijs.

Slogan

Het leuke aan het spel is het verzamelen van de verschillende Pokémon-karakters, vindt Marthijs. 'De slogan van Pokémon is: ''Gotta catch them all'. Dat is ook wat je aan het doen bent. Ik probeer alle Pokémon te verzamelen.'
Marthijs is niet de enige die Pokémon verzameld. Een groepje van vier mensen staan bij een boom. Allemaal met een mobiel in de hand. 'Het spel doet me denken aan mijn jeugd. Als vierjarig jongetje wilde ik al Pokémon-trainer worden.'

Bewegen

Bijkomstigheid van het spel is dat jongeren meer bewegen door hun zoektocht naar Pokémon. 'Maar we moeten niet de illusie hebben dat alle jongeren nu aan heel veel gaan bewegen, maar het is zeker wel een eerste goede stap', zegt lector user-centered design, Nick Degens.
Het spel is officieel nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar toch hebben veel mensen het al via een omweg kunnen downloaden.