Alleen personeel mag Pokémon vangen in magazijn Groningse supermarkt

© Albert Heijn
'Geachte klant. Alle Pokémons die zich achter deze grijze deur bevinden mogen uitsluitend worden gevangen door medewekers van deze Albert Heijn.'
Dat valt te lezen op een deur van de supermarkt aan het Floresplein in Groningen. De deur leidt naar het magazijn waar klanten normaal niet mogen komen. En dus ook niet als ze Pokémon Go spelen.

Nieuwe rage

Pokémon Go is een enorme nieuwe rage die afgelopen weekend opkwam onder jonge volwassenen. Die lopen massaal met de telefoon in de hand op zoek naar nieuwe Pokémon, kleine monstertjes om te vangen. Wie een wandeling door een buurt in de stad Groningen maakt, heeft een grote kans om tegen tientallen spelers aan te lopen. Jongeren lopen vaak in groepen omdat het gezelliger is, of omdat ze samen efficiënter Pokémon kunnen vangen.

Gratis koffie

Ook andere ondernemers houden zich bezig met de hype. Bij De Postwagen in Tolbert krijg je juist een gratis kop koffie of thee als je kan aantonen dat je er een Pokémon hebt gevangen. 'Dankzij Pokémon Go komen meer mensen vaker buiten. Het is fantastisch om te zien hoe zo'n spel mensen letterlijk en figuurlijk beweegt', aldus het evenementencentrum tegen InfoLeek.