Hotel met honderd kamers in oostwand Grote Markt

In de oostwand van de Grote Markt in Groningen komt een hotel, met op de begane grond een grand café. Het hotel krijgt honderd kamers.
Het gaat om een vestiging van WestCord Hotels, dat elders in het land al veertien hotels exploiteert. Daaronder bijzondere hotels, zoals de SS Rotterdam en Hotel New York in Rotterdam en het energieneutrale Hotel Jakarta in Amsterdam.

Stadjers krijgen inspraak

Het ontwerp voor het hotel wordt gemaakt door de Berlijnse architect Thomas Müller, zo is vrijdagmiddag bekendgemaakt. Müller maakte eerder ook het beeldkwaliteitsplan voor de oostwand.
Het is de bedoeling dat Müller in november met een aantal varianten komt. Stadjers krijgen vervolgens de mogelijkheid om hun voorkeur voor een ontwerp uit te spreken via een publieksenquête.
De bouw van het nieuwe hotel zou dan medio 2018 moeten starten.

Hoeklocatie

Met de komst van het hotel is het middendeel van de oostwand bebouwd. Wat rest is de hoeklocatie Grote Markt-Poelestraat. Hiervoor wordt een ontwikkelcompetitie gehouden.
De plannen van de ontwikkelaars zullen in november worden gepresenteerd en daarna door een vakjury worden beoordeeld op onderdelen als duurzaamheid, logistiek tijdens de bouw en architectuur. Ook mogen Stadjers de architectuur beoordelen via een publieksenquête.