PvdA stelt Kamervragen over burgerklopjacht in Winschoten

De PvdA in de Tweede Kamer stelt Kamervragen over het optreden van de groep 'Soldiers of Odin', in Winschoten. Kamerleden Tjeerd van Dekken en Ahmed Marcouch stellen de vragen aan de ministers van Veiligheid en Justitie en Binnenlandse Zaken.
Klopjacht
Dinsdagmiddag werd bekend dat een groep mensen die zich verenigd heeft onder de naam 'Soldiers of Odin' dit weekend in Winschoten een klopjacht hield op een asielzoeker.

In elkaar geslagen
Die zou volgens de groep vrouwen hebben lastiggevallen. De politie bevestigde dat ze een man aantroffen die in elkaar is geslagen. Door wie is onduidelijk.

Onderzoek naar verwondingen
Van Dekken en Marcouch vinden dat de overheid duidelijk moet maken dat het niet de bedoeling is dat mensen elkaar gaan opjagen. Ook willen ze dat er onderzoek wordt gedaan naar de verwondingen van de man.

Geen aangiftes
De man heeft tegen de politie gezegd dat hij een aantal vrouwen heeft aangesproken. Hij heeft geen aangifte gedaan van mishandeling. Bij de politie heeft één vrouw zich gemeld die mogelijk is belaagd, maar die besloot geen aangifte te doen. Daarom heeft de politie de man laten gaan.

Soldiers of Odin
Het is onduidelijk wie er achter de mishandeling van de man zit. Ook is het nog onduidelijk wie er achter de Facebook-pagina van Soldiers of Odin zitten.Lees ook: Soldiers of Odin is actief in Winschoten
Meer over dit onderwerp:
WINSCHOTEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws