Gemeentehuis Zuidhorn nog 'tot Parijs' in het geel

Het gemeentehuis in Zuidhorn blijft voorlopig nog geel verlicht. Pas als de Tour eindigt in Parijs worden de lampen gedoofd.
Op initiatief van burgemeester Bert Swart en fietsclub Voor de Wind, de oude club van Mollema, kleuren lampen het gemeentehuis geel sinds dinsdagavond half tien.

Trots op Bauke

'We willen Bauke op deze manier laten zien dat we zo trots op hem zijn', lacht burgemeester Swart. 'Hij doet het zo goed in de Tour de France, dit is echt uniek en dat moeten we vieren.'

Bijzondere situatie

'We hadden ons voorgenomen om het rustig te houden maar dit is zo'n bijzondere situatie', zegt voorzitter van de fietsclub Luc Veenstra. 'Ik kan me niet herinneren hoe lang het geleden is dat we iemand in het geel hadden. Super toch?'

https://twitter.com/SuzanneStoppels/status/755534741647060992

Racefiets op het dak

De gele lampen zullen ze pas weer gedoofd worden zondag als de Tour eindigt in Parijs. Als extra mascotte staat de oude racefiets van de burgemeester zelf op het dak van het gemeentehuis. 'En nu maar duimen dat het helpt', besluit Swart.
Voorlopig rijdt Bauke Mollema nog niet in het geel. Bij het ingaan van de laatste week staat hij tweede in het algemeen klassement van de Tour de France. Hij heeft 107 seconden achterstand op geletruidrager Chris Froome. De renners moeten nog vijf etappes rijden, waaronder één tijdrit, tot ze zondag in Parijs arriveren.
Lees ook: Zuidhorn over Bauke Mollema: 'Een echt kwajong, een iel kereltje, maar hij kon alleduvels fietsen'