RTV Noord opnieuw bij best scorende regionale omroepen

© RTV Noord
RTV Noord behoort opnieuw tot de best scorende regionale omroepen van Nederland. De omroep bereikt dit voorjaar 86 procent van de Groningers. Alleen L1 weet in Limburg meer inwoners te bereiken, met 87 procent.
Hoog bereik in radio en tv

Op televisie bereikt RTV Noord 80 procent van de Groningers, wijst het onderzoek van Motivaction uit. Daarmee is het procentueel gezien marktleider van de regionale omroepen in Nederland.
Ook Radio Noord scoort het hoogst van de omroepen: 55 procent van de Groningers stemt op de zender af. Dat is de beste score sinds 2013.

Website, app en Facebook nemen toe

Het online bereik van RTV Noord is het flink toegenomen ten opzichte van vorig jaar. 43 Procent van de inwoners gebruikt de website, app of ziet nieuws van RTV Noord via Facebook, Twitter of Instagram.

Trots

'Ik ben enorm trots op de prestaties van onze medewerkers', aldus hoofdredacteur Mischa van den Berg. 'De concurrentie komt tegenwoordig van alle kanten. We blijven veranderen omdat het consumentengedrag blijft veranderen. We vragen steeds meer van onze medewerkers terwijl we al jaren moeten bezuinigen. Als we er dan steeds weer in slagen bijna negen van de tien Groningers te bedienen, dan stemt dat tot grote tevredenheid.'

Vervolg op vorig jaar

Motivaction verricht elk half jaar een nieuwe meting naar het bereik van regionale omroepen in Nederland. Vorig jaar behoorde RTV Noord in de voorjaarsmeting ook al tot de meest succesvolle regionale zenders.