Curator failliet transportbedrijf eist miljoenen van aandeelhouder

De curator van het failliete transportbedrijf De Vries Transport Groep in Veendam wil alsnog 19 miljoen euro van de hoofdaandeelhouder Multifin BV, voorheen CTP Products.
De Vries Transport Groep is ontstaan uit De Vos Logistic in Veendam en De Bruin in Surhuisterveen en ging in 2009 failliet. Uit de boedel is tot nu toe alleen de Belastingdienst betaald, maar curator Job Holtz hoopt er nog miljoenen uit te slepen voor de overige schuldeisers.

Getuigen gehoord
De Vries Transport was een grote transportonderneming met 285 medewerkers. In de afgelopen jaren zijn volgens Holtz veel getuigen gehoord om te onderzoeken hoe het transportbedrijf failliet is gegaan.

Vermeende kapitaalinjecties
Volgens de curator deed hoofdaandeelhouder Multifin BV 'tal van toezeggingen over kapitaalinjecties, maar die zijn niet nagekomen. Daarom is De Vries Transport Groep failliet gegaan', zegt hij.

Genoeg geld
Holz denkt dat er nog wel wat te halen valt. 'Het zijn nog steeds dezelfde mensen, het is alleen een naamswijziging. Multifin heeft genoeg kapitaal. Als er niks te halen valt, dan begin je hier ook niet aan.'
Meer over dit onderwerp:
VEENDAM
Deel dit artikel:

Recent nieuws