Einde aan individualisme: organisaties Delfzijl-Noord gaan samenwerken

Samen maak je de wijk leefbaar, daarom slaan bewoners en organisaties de handen ineen in Delfzijl-Noord en trekken vanaf september samen op. Ze willen er simpel gezegd 'voor elkaar zijn op momenten dat het nodig is'.
Samenwerken

Dat zeggen Wijkbelangen Delfzijl-Noord, bewonersinformatieloket STIP en verpleeghuis Zonnehuis BetingeStaete in Delfzijl. Volgens de partijen is de samenwerking hard nodig omdat er tegenwoordig veel meer van inwoners wordt verwacht dan voorheen.

Leefbaarheid

Edo Ladage van Wijkbelangen Delfzijl-Noord: 'We willen meer activiteiten organiseren, maar ook met mensen op stap te gaan of als het nodig is boodschappen voor elkaar te doen. De partijen zetten zich onafhankelijk van elkaar al in voor een leefbare wijk maar door samen op te trekken bereik je gewoon meer.'

Individualistisch

Ook Alida Raangs van BetingeStaete is blij met de samenwerking: 'We hebben de laatste jaren allemaal behoorlijk individualistisch geleefd. Ik denk dat het daarom goed is dat wij elkaar opzoeken. Een goed voorbeeld is dat eenzame bewoners van ons huis weer met mensen omgaan en zij op hun beurt ook weer iets kunnen doen voor een ander.'

September

In september start de samenwerking officieel, maar woensdag werd de eerste onofficiële bijeenkomst al gehouden in de vorm van een buurtbarbecue.