Actievoerders luiden noodklok bij Centrum Veilig Wonen

Twaalf verontruste Groningers hebben donderdag de noodklok geluid bij het Centrum Veilig Wonen (CVW). Ze uiten zo hun grote bezorgdheid over de ontwikkelingen bij deze organisatie.
C-schades

Daarbij gaat het met name om de sterke groei van het aantal C-schades in het aardbevingsgebied. Dat zijn schades, die volgens het CVW niet veroorzaakt zijn door gaswinning.

Boosheid

Dat leidt tot veel boosheid in het gebied. De NAM heeft inmiddels aangekondigd de oorzaak van die groei te onderzoeken. De actievoerders vinden dat het CVW de oren te veel naar de NAM laat hangen.
Actiervoerder Gerry Kuipers: 'De NAM trekt hier aan de touwtjes. Het draait allemaal om geld. We staan hier omdat het niet goed gaat. We vechten al vijf jaar, maar het wordt allemaal slechter in plaats van beter. Dat willen we met deze actie duidelijk maken'.

Beleefde discussie

Hij en zijn mede-actievoerders gingen uitvoerig in discussie met CVW-woordvoerder Arjen van de Leur. Beide partijen werden het niet eens, maar het bleef vriendelijk.
En omdat de actievoerders in de brandende zon stonden, werden ze door het CVW getracteerd op een glaasje fris. Eén politieman kwam nog wel een kijkje nemen, maar die kon met de armen over elkaar toekijken.