Wooncoöperatie Finsterwolde overweegt juridische stappen tegen Acantus

Ze zijn strijdbaar, de initiatiefnemers van wooncoöperatie Finsterwolde. De betrokkenen leggen zich niet neer bij het besluit van woningcorperatie Acantus, dat heeft aangegeven ruim 28 woningen in het dorp te willen slopen.
De overname van de huizen is mislukt, doordat beide partijen er niet uit zijn gekomen. Acantus gaf te kennen dat de deur wat betreft onderhandelen nu dicht is en dat de corporatie op sloop overgaat.

Andere mogelijkheden

Projectleider Solvejg ter Meer van de dorpscoöperatie geeft zich echter niet gewonnen. 'Er zijn nog andere mogelijkheden om de sloop tegen te gaan', zegt ze. 'Wij willen dat samen met Dorpsbelangen eens goed bekijken. Wat ons betreft zijn juridische acties mogelijk.'
Ter Meer is vooral boos over het feit dat er na de sloopmelding nog zes maanden tijd moet zijn om een overname te regelen. 'Die mogelijkheid wordt ons nu ontnomen.'

Dure huur

Eerder gaf Acantus wooncoöperatie Finsterwolde de mogelijkheid om zes woningen over te nemen, maar dat aanbod wees het dorp van de hand. Ze willen alle 28 woningen redden.
'Bovendien mochten we van die woningen dan alleen dure huurhuizen maken. En daar is hier geen markt voor', aldus Ter Meer.

Lees ook: