Begrafenisvereniging Ulrum is voor bijna ton gedupeerd

Begrafenisvereniging Het Kerspel in Ulrum is voor 98.000 euro gedupeerd. De heeft het bestuur van de vereniging bevestigd, na vragen van RTV Noord. Eind april bleek dat de penningmeester er met de inhoud van de kas vandoor was gegaan.
Over de hoogte van het bedrag werden tot nu toe nooit mededelingen gedaan. De diefstal zorgde destijds voor veel onrust in Ulrum, met name onder oudere leden van de begrafenisvereniging.

'Zitten niet meer op zwart zaad'

Om Het Kerspel uit de brand te helpen heeft de gemeente De Marne een renteloze lening verstrekt. 'Over de hoogte van de lening doe ik geen uitspraken', zegt voorzitter Hans de Vries. Maar we zitten in ieder geval niet meer op zwart zaad.'

'Hebben niet liggen slapen'

De leden van de vereniging zijn tijdens een besloten vergadering op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen. De suggestie dat de penningmeester kennelijk vrijspel heeft gehad, wijst De Vries resoluut van de hand. 'We hebben slapeloze nachten gehad, maar we hebben niet liggen slapen.'

Waar is dat geld heen gegaan?

De voormalig penningmeester heeft een volledige bekentenis afgelegd. Wat hij met het geld heeft gedaan is niet duidelijk. De man was nauw betrokken bij het verenigingsleven in het dorp. Zo was hij voorzitter van Dorpsbelangen, secretaris van de plaatselijke VVV en lid van de projectgroep Ulrum 2034. Hij heeft z'n functies inmiddels neergelegd.
De verdachte moet zich waarschijnlijk dit najaar voor de rechtbank in Groningen verantwoorden.