Bezoekers vinden emmer vol glasscherven op strand Delfzijl

© Piet Olinga/Groningen in Beeld
Bezoekers van het strand in Delfzijl hebben op het strand vele glasscherven aangetroffen. Het strandzand is bezaaid met glasscherven van bijvoorbeeld bierflessen, zo laten ze op Facebook weten.
Een van de bezoekers die erover klaagt is Ina Schenkel. 'Gisteren met drie zoons naar het strand van Delfzijl geweest', schrijft ze. 'Ik ben geschrokken van de vele glasscherven die in het zand liggen. Ik vond een flinke hand vol op het kleine stukje waar wij zaten. Heel erg jammer en erg gevaarlijk.'

Bijval

Schenkel krijgt bijval van Marjolein Bakker-Bos. Zij zegt dat ze afgelopen woensdag een kleine emmer vol glasscherven op het strand heeft gevonden. Die emmer gaat ze met een begeleidende brief inleveren op het gemeentehuis van Delfzijl, met het verzoek aan de gemeente om het strand schoon te houden.

Dringend beroep

De vrouwen zijn niet de enige. Catarina Krol laat weten dat ze om die reden het Delfzijlster strand niet bezoekt. De reageerders op Facebook doen een dringend beroep op de gemeente Delfzijl om het strand glas- en afvalvrij te maken.
De gemeente Delfzijl was niet bereikbaar voor commentaar.