Asielzoeker krijgt gevangenisstraf voor inbraak in voetbalkantines

De kantine van vv Farmsum
De kantine van vv Farmsum © Richard Degenhart
Een 20-jarige asielzoeker uit Kosovo moet vier maanden naar de gevangenis, omdat hij inbraken pleegde bij de voetbalverenigingen van Meedhuizen en Farmsum.
De man, die in het asielzoekerscentrum in Delfzijl verbleef, sloeg zijn slag bij VV Meedhuizen in oktober en november vorig jaar. De rechter stelde dat er beide keren behoorlijke vernielingen waren aangericht. De man had onder meer een tas met laptop buitgemaakt.

Opvallend trainingsjack

De politie kon hem betrappen omdat hij bij een van zijn inbraken een opvallend trainingsjack had meegenomen. Iemand van de vereniging had de man daarin zien lopen. Ook medebewoners van het azc verklaarden dat ze hem met de jas en de laptop hadden gezien.

DNA-sporen

Tot slot had hij in beide kantines een flesje chocolademelk en sportdrank gedronken, waardoor hij DNA-sporen achterliet.
Sportkantines zijn de laatste tijd vaker doelwit van inbraken. Begin juli arresteerde de politie nog twee mannen op verdenking van inbraken in onder meer Peize en Winsum. Dat ging om andere verdachten dan de asielzoeker uit Delfzijl.