Joop Gall valt in de smaak in Oekraïne

Joop Gall heeft het naar zijn zin in Oekraïne bij zijn nieuwe club, FC Stal. Hij werkt daar de komende twee seizoenen op het hoogste niveau als assistent-trainer. 'Het bevalt me uitstekend hier', aldus de Groningse oefenmeester.
Gall zit in een bijzondere werksituatie. Zijn club, FC Stal, komt uit Dniprodzerzhynsk, maar door de bouw van een nieuw stadion, worden de wedstrijden vijftig kilometer verderop in Dnipropetrovsk gespeeld. De ploeg traint in Kiev, bijna vijfhonderd kilometer verderop.

'Heel blij'

Hij woont zelf ook in de Oekraïense hoofdstad, in een hotel. 'Maar dit is nog een tijdelijk verblijf, dus we gaan naar iets groters.'
Gall is assistent van Erik van der Meer, die hem nog kent een periode bij SC Veendam. 'Joop sprak mij altijd wel aan. Hij heeft heel veel humor, maar is ook zeer serieus in zijn vak, dus ik ben zeer blij met Joop.'

Laatste jaar SC Veendam

Er spelen twee Nederlandse spelers bij FC Stal: Sylvano Comvalius en Boy Deul, die het laatste jaar van Sportclub Veendam meemaakte als speler.
Afgelopen zaterdag speelde FC Stal de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Dat gebeurde in het oude stadion van Dnipro Dnipropetrovsk, waar ruim 24.000 toeschouwers in kunnen.
Enkele honderden fans zijn aanwezig bij de wedstrijd tegen Karpaty Lviv, die met 3-0 verloren werd door de ploeg van Joop Gall.