Shoppen naar Pokémon in Winkelcentrum Paddepoel

Ze waren toch al aan het jagen en liepen dus eventjes door naar Winkelcentrum Paddepoel in Groningen: Pokémon-trainers. Tientallen spelers kwamen af op het Pokémon Go Event in Stad.
'Ik las het op Facebook en het leek me best wel leuk. Ik neem aan dat we gaan vechten bij een gym', vertelt één van de jongeren in het winkelcentrum. 'Ik hoop dat er hier meer soorten zijn die ik nog niet heb', zegt ze. Momenteel zit ze in level 14.

Gym voor het huis

Maar het zijn niet alleen jongeren die naar Paddepoel komen. 'Ik ben er voor de lol mee begonnen', vertelt een 46-jarige vrouw. 'Ik dacht: 'Laat ik even kijken'. In het begin wist ik er te weinig van en wilde ik ermee stoppen. Voor mijn huis zit een gym en daar kwam ik in contact met een jongeman die het me uitlegde.'

Lure

Tijdens het event worden de spelers verdeeld in drie categorieën. Beginners (geel), gevorderden (blauw) en experts (rood). Ze kunnen elkaar helpen. Daarnaast was er tussen één uur en drie uur een 'lure' in het winkelcentrum, een virtuele lokplek voor Pokémon.

Wat is Pokémon?

Pokémon werd ongekend populair rond 1997. Toen verscheen Nintendo's computerspel voor de Gameboy, waarin je als speler op een wereldkaart rondliep om 151 fictieve dieren, de Pokémon, te vangen. Dat vangen deed je door 'Pokéballen' naar ze te gooien.
Het Gameboy-spel was al populair, maar het werd een ware rage toen ook de animatieserie wereldwijd werd uitgezonden en er een kaartspel verscheen.
RTV Noord heeft ook een Snapchat verhaal gemaakt van dit evenement.

RTV Noord volgen op Snapchat? Dat kan, volg het account:
.

Lees ook: