Betonblokken Aduard weer weggehaald

De provincie Groningen heeft donderdag de omstreden betonblokken in Aduard weer weggehaald. Dat zegt een woordvoerder van de provincie tegen RTV Noord.
Scheiding

De betonblokken vormden een afscheiding tussen de rijbaan van de doorgaande provinciale weg en het fietspad. De blokken waren niet gemarkeerd en daarom waren veel automobilisten zich niet bewust van de betonnen rand. Een aantal auto's knalde erop en liep daardoor schade op.

Schade verhalen

Jan Jos Valk is een van de gedupeerden die schade aan zijn auto had: 'De blokken lagen er zonder markering en ik knalde er frontaal op. Met twee kapotte velgen en banden en misschien nog meer als gevolg'.
Volgens Valk zijn de blokken slecht zichtbaar. 'Ze kleuren net als het beton en staan naast het rode fietspad, dus ze vallen niet erg op. Bovendien zijn na mij nog vier auto's op de betonblokken geknald, dus van onoplettendheid is geen sprake', zegt Valk. 'En nee, ik was toevallig niet aan het Pokémonnen', lacht hij.
Valk is van plan de schade te verhalen op de provincie.

Verzekering

Woordvoerder Henk Bouwkamp van de provincie zegt dat de blokken zijn weggehaald, maar dat er wel een vorm van afscheiding gepland is tussen de weg en het fietspad. 'Gedupeerde automobilisten moet contact opnemen met hun verzekering en die zal ons benaderen. Dan kunnen we bekijken wie aansprakelijk is voor de schade', aldus Bouwkamp.