FC Groningen bevestigt: Nicolò Pozzebon komt naar Noordlease Stadion

Italiaanse media meldden het woensdag al, maar FC Groningen bevestigt het nu ook: de Italiaanse spits Nicolò Pozzebon (19) wordt van Juventus gehuurd. Ook heeft FC Groningen een optie tot koop bedongen.
Het Italiaanse talent is woensdag in Groningen aangekomen en volgt donderdag een individueel trainingsprogramma. Het is nog niet duidelijk of hij bij de eerste selectie aansluit. 'Het kan zomaar dat hij wel met het eerste traint, maar eerst zijn wedstrijden bij de beloften speelt', zegt een woordvoerder van de club.

Duurzame relatie?

FC Groningen hoopt met de huur van de spits op het begin van een langere relatie met Juventus, zegt technisch manager Peter Jeltema: 'In de huidige voetbalmarkt is het ontzettend interessant om goede contacten te hebben met grote clubs als Juventus. We spreken niet van een heel geconcretiseerde vorm van samenwerking, maar wel van een duurzame relatie.'
'De Nederlandse voetbalcompetitie staat in het buitenland goed aangeschreven als opleidingspodium. Dat maakt het ook voor Juventus interessant om Pozzebon nu een jaar bij FC Groningen te hebben spelen', zegt Jeltema.

Meer spelers?

FC Groningen is na deze transfer nog niet klaar op de transfermarkt. De club wil de verdediging ook nog versterken.