Groningen in top 5 van duurste terrassen in Nederland

© ANP/Remko de Waal
De stad Groningen staat landelijk op de vijfde plaats als het gaat om de duurste terrassen in de grotere steden. Dat blijkt uit onderzoek van het horeca-adviesbureau Van Spronsen en Partners. Groningen stond vorig jaar nog op de achtste plaats.
Rondje

Het bureau heeft onderzocht hoeveel een rondje op een terras kost. Zo'n rondje bestaat uit twee koffie, twee bier, twee fris en twee rosé. In Amsterdam betaal je het meest voor een rondje, namelijk 23,60 euro.
Daarna volgen Haarlem, Den Haag, 's Hertogenbosch en Groningen, waar een rondje 22,20 euro kost. In Breda is een rondje geven het goedkoopst, namelijk 20,43 euro.
'Koopkracht'
De stad Groningen heeft volgens het onderzoeksbureau de laagste terraskoopkracht van Nederland. Dat is de verhouding tussen het besteedbare inkomen van Stadjers en de prijzen op de terassen.
Door die geringe koopkracht kan een Stadjer zich per maand hooguit zestien keer een rondje permitteren, terwijl een terrasbezoeker in Breda twintig rondjes kan geven.

Gin tonic

Uit het onderzoek blijkt ook dat gin tonic dit jaar het populairste drankje is en dat alcoholvrije drankjes steeds populairder worden.

Lees ook: