Burgemeester wacht nog op verzoek voor extra voorstellingen Het Pauperpardijs

© RTV Drenthe
De gemeente Noordenveld heeft nog geen officieel verzoek gekregen voor een nieuwe reeks voorstellingen van Het Pauperparadijs in Veenhuizen.
De makers van het theaterstuk lieten eerder deze maand weten plannen te hebben om de voorstelling ook volgend jaar te spelen op de binnenplaats van het gevangenismuseum in Veenhuizen.

Evalueren

Burgemeester Klaas Smid van Noordenveld wil voor hij überhaupt nadenkt over een eventuele volgende reeks eerst evalueren met omwonenden: 'In september is er een bijeenkomst, daar willen we van de bewoners horen hoe een en ander verlopen is deze zomer', zegt hij tegen RTV Drenthe.

Verzet

Een aantal omwonenden heeft zich altijd verzet tegen de komst van het openluchttheaterstuk naar Veenhuizen. Zij hebben al laten weten opnieuw naar de rechter te stappen als het Pauperparadijs ook volgend jaar in Veenhuizen wordt opgevoerd.
Volgens de organisatie staan duizenden mensen op de wachtlijst voor de voorstelling. De potentiële bezoekers kunnen dit jaar niet naar Het Pauperparadijs, omdat alle voorstellingen zijn uitverkocht.

Lees ook: