Politie: 'Mishandeling homo was gewoon uitgaansgeweld'

© FPS / Jos Schuurman
De mishandeling van een homoseksuele man vanwege zijn geaardheid in het Groninger nachtleven ligt genuanceerder, dat laat de politie zaterdagavond weten in een reactie. Bij de mishandeling liep een 26-jarige man een hersenschudding op.
Volgens de politie deelde de man vrijdagnacht de eerste klap uit. Volgens de Groninger sloegen en schopten cafébezoekers hem, nadat ze hem een 'vieze homo' hadden genoemd. De Stadjer kwam verhaal halen, toen een man hem voortdurend aankeek.
Uiteindelijk belandde de man in het ziekenhuis met behalve een hersenschudding veel blauwe plekken, een gescheurde lip en mogelijk een scheurtje in zijn jukbeen.

Aangifte doen

De Stadjer was verbolgen over het feit dat hij niet direct aangifte kon doen. Volgens de politie was dat niet mogelijk, omdat surveillerende agenten elders op straat nodig waren tijdens de drukke horecanacht. Ook op het hoofdbureau was hier geen tijd voor.
Zowel de Stadjer als de andere mannen doen maandag aangifte. Daarna wordt onderzocht wat er zich precies heeft afgespeeld in het café in de Peperstraat.

Gewoon uitgaansgeweld

Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat het om anti-homogerelateerd geweld gaat. Ze vermoedt dat het regulier uitgaansgeweld is. Er wordt benadrukt dat geweld tegen homo's goed wordt onderzocht.
De politie kwam zaterdagavond alsnog met een reactie. Eerder op de avond liet een woordvoerder weten niet op de zaak in te kunnen gaan.