Schilder Helmantel verrast museum met schilderijen

Onverwacht heeft Museum Wierdenland in Ezinge negen schilderijen gekregen van de vermaarde schilder Henk Helmantel uit Westeremden. De expositie 'Het Wierdenmenu' was al bijna klaar toen de schilder ze aanbood.
Helmantel zocht contact toen hij hoorde dat er een tentoonstelling over prehistorisch voedsel zou komen. 'Het is beter dat het ergens hangt, dan dat het de hele zomer in een depot blijft', zegt de schilder over de in bruikleen gegeven schilderijen.

Op de werken zijn onder meer vijgen, mispels en pruimen te zien.

Schoolplaten
Museumdirecteur Heidi Renkema was verrast met het aanbod. Ze was van plan de wanden aan te kleden met oude schoolplaten. 'Maar dat is van veel mindere kwaliteit en minder interessant dan deze werken.'

Speciale expositie
Het museum en de schilder hadden al goed contact. In het verleden was er een speciale expositie gewijd aan het werk van Helmantel.

Met de komst van de negen Helmantels, is het totaal voor het museum op dit moment elf. Er hingen al twee werken van de schilder bij de expositie. Na afloop van 'Het Wierdenmenu', eind oktober, gaat alles weer terug naar Helmantel.
Meer over dit onderwerp:
kunst_en_cultuur EZINGE
Deel dit artikel:

Recent nieuws