'Dit is geen burenruzie, maar homodiscriminatie'

© RTV Noord
De Groninger politie doet onderzoek naar een nieuw geval van homodiscriminatie. Stadjer Sandro Kortekaas heeft al tien jaar ruzie met zijn buurman en dat komt naar eigen zeggen omdat hij homoseksueel is.
Doodsbedreiging

Twee weken geleden liep het zo uit de hand dat hij aangifte deed van doodsbedreiging en homodiscriminatie. Kortekaas vroeg zijn buurman of hij de muziek wat zachter wilde zetten, de reactie daarop was 'geen belediging, maar discrimatie'.

Geen burenruzie, maar discriminatie

Het beledigen ging van 'pisnichten en kontbonkers, tot dat ik daarvoor de doodstraf moet krijgen. Dat is geen burenruzie, maar discrimnatie', zegt de voorman van LGBT Asylum Support, die opkomst voor de belangen van homoseksuele vluchtelingen.

Bedreigend

'Het was allemaal erg bedreigend. Ze wilden bierflesjes door de ramen gooien en bleven ons uitschelden. Mijn gasten, waaronder een LGBT vluchteling, konden dat ook allemaal horen.'

'Ik ga niet verhuizen'

Dat de discriminatie van zijn buren komt, maakt het voor Kortekaas moeilijker. 'Op straat word je regelmatig uitgescholden als homo, dat zal nooit echt stoppen. Maar je huis moet een veilig oord zijn. Maar ik ga in ieder geval niet verhuizen!', besluit Kortekaas.
Wanneer de politie het onderzoek afrondt, is nog niet bekend.