Uitzetten Mariam is 'schandalig en te gek voor woorden'

'Belachelijk, krankzinnig en ronduit triest.' Dat zijn jullie reacties op de uitzetting van de 18-jarige Mariam Korashvili naar Georgië.
'Je zou toch denken dat dit meisje juist in het profiel van de VVD past', schrijft Janny Kruit op Facebook. Ze refereert aan staatssecretaris Klaas Dijkhoff van de VVD. Hij ging samen met de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in hoger beroep, kreeg gelijk en mag Korashvili uitzetten.

'Aanwinst voor Nederland'

'Hoogopgeleid, met vlag en wimpel ingeburgerd en volledig geïntegreerd', aldus Kruit. 'Een aanwinst voor Nederland, omdat ze helemaal voor zichzelf kan zorgen.'

Applaus voor de overheid

Arnold Tap steunt deze lezing. 'Tsja, dat is dan de beloning die je krijgt voor inburgeren in Nederland. Te gek voor woorden dit. Applaus voor wederom een prachtig stukje visie/beleid van de overheid', schrijft hij met een cynische ondertoon.
'Dat hadden ze dan veel eerder moeten doen. Nu is het te laat ervoor', zegt Dirk van Huis. 'Laat haar hier gewoon blijven als ze al zo lang in Nederland woont. Schandalig!'

'Zet dat vinkje dan even'

Herman Koop steekt zijn mening niet onder stoelen of banken en oppert de regering maar weg te sturen. Alex Nap ziet een praktische oplossing. 'Zet dat vinkje dan even. Lijkt me niet zo ingewikkeld', verwijst hij naar het missende vinkje, waardoor Mariam terug moet.

Lees ook: