FC Groningen begint seizoen met kansloze 5-0 nederlaag

FC Groningen is het nieuwe voetbalseizoen op eigen veld gestart met een 5-0 nederlaag tegen Feyenoord. Bij rust was de achterstand voor de ploeg van de nieuwe trainer Ernest Faber al opgelopen tot 3-0.
Beide ploegen begonnen energiek aan de wedstrijd en dit leverde enkele kansen op. Na een kleine twintig minuten spelen kwamen de gasten op voorsprong. Padt wist een schuiver van Elia nog te keren, maar de rebound viel voor de voeten van Vilhena die moeiteloos kon scoren.

Mokerslag

Deze treffer kwam als een mokerslag aan voor de FC. De Groningers speelden slordig en kwamen niet meer in de duels. De bijtijds ongrijpbare Elia zorgde tien minuten voor rust voor de tweede Rotterdamse treffer en gooide op slag van rust het duel op slot: 3-0.

Over en uit

Drost miste vlak na rust nog in kansrijke positie, maar toen opnieuw Elia in de 56e minnuut voor de vierde Rotterdamse treffer zorgde was het over en uit voor de thuisploeg. Vlak voor tijd wreef de sterke Jorgensen nog meer zout in de Groningse wonden en bepaalde de eindstand op 5-0.