Kickbokser trapt zwangere vriendin in haar buik: werkstraf

© Flickr/Joe Gratz
Blauwe plekken en een doodsbedreiging. Een 25-jarige kickbokser uit Almelo schopte zijn zwangere vriendin in haar buik en moet daar nu voor boeten. De rechter gaf hem 180 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van een maand.
Vlucht

Het slachtoffer was enkele maanden zwanger. Ze verbleef op een vakantiepark in Steendam. Daar kregen zij en de verdachte ruzie over de boodschappen.
Hij schopte haar onder meer in haar buik, bedreigde haar met de dood en stak een schaar in haar richting. De vrouw kon uiteindelijk via een raam ontsnappen en vluchtte naar de buren.

Blauwe plek

In het ziekenhuis bleek dat de vrouw onder meer een blauwe plek van 15 centimeter had op haar buik. Ze moest een nacht in het UMCG blijven om te kijken hoe het met haar baby ging. Dat liep uiteindelijk goed af.
In eerste instantie had het Openbaar Ministerie twee maanden cel geëist tegen de Almeloër. De rechter ging er niet in mee, omdat de man niet eerder veroordeeld was. Wel omschreef hij deze zaak als een 'ernstige vorm van huiselijk geweld'.