36-jarige MS-patiënt start crowdfunding: 'Ik ga weer lopen!'

'Als je een kind van twee moet uitleggen dat je niet gaat lopen, dan breekt je hart', vertelt Rachid Ouali. De 36-jarige Hoogezandster heeft de ziekte MS en kan al jaren niet meer lopen.
Maar sindskort is er een revolutionaire behandelmethode. Zo is er
een Nederlander weer gaan lopen dankzij deze behandeling.

Moskou

In Nederland wordt deze stamceltherapie nog niet uitgevoerd. De goedkoopste optie voor Ouali is om naar Moskou in Rusland te gaan. De reis en behandeling kosten ongeveer 40.000 euro en de zorgverzekering vergoedt niks.

Erfelijk

Of de ziekte van Ouali erfelijk is weten de doktoren niet. Wel hebben familieleden van hem de ziekte ook. Hij verloor al zijn jongste broertje en zijn moeder aan de zenuwziekte.

Vrolijke jongen

Desondanks is Rachid Ouali vol vertrouwen een crowdfundingactie begonnen. 'Ondanks alles wat hij heeft meegemaakt is hij zo positief', vertellen vrienden.
Ook de serveerster van het restaurant waar Ouali vaak koffie drinkt kent Rachid als een vrolijke jongen. 'Hij is zo vriendelijk tegen iedereen. De meeste mensen in Hoogezand kennen hem ook wel van gezicht', vertelt de Hoogezandster.

Dromen

Al ruim acht jaar kan Rachid Ouali niet meer lopen. Nu hij de kans heeft om behandeld te worden, wil hij die grijpen. 'Ik heb neefje en nichtje en zij vragen aan mij wanneer ik weer ga lopen. Als je een kind van twee dan moet uitleggen dat je niet gaat lopen, dan breekt je hart', zegt Ouali.
'Ik ga weer lopen', besluit een strijdvaardige Rachid.