Roeister Souwer met vrouwen acht laatste in olympische finale

Roeister Sophie Souwer heeft zaterdag met de vrouwen acht genoegen moeten nemen met een laatste plaats in de A-finale.
Superieur
Op de laatste dag van het olympisch roeitoernooi in Rio de Janeiro ging het goud naar het superieure Amerikaanse team, gevolgd door Groot-Brittannië en Roemenië.


Hard van start
De Nederlandse ploeg ging hard van start en lag zowel na 500 meter als na 1000 meter nog op de tweede plek. In het tweede deel van de race zakte Oranje weg. De achterstand op Verenigde Staten bij de finish bedroeg bijna 7 seconden (6.08,37).

Tweede in de serie
In de serie eindigde de Nederlandse ploeg maandag op de tweede plaats, op ruim 8 seconden van de Amerikaanse ploeg. In de herkansing kwam Oranje donderdag als vierde binnen en dat was net voldoende voor deelname aan de A-finale.

Enige roeimedaille
De vrouwen acht behaalde bij Londen 2012 de enige roeimedaille voor Nederland (brons). Van dat team is alleen Belderbos nu nog over. Bij Sydney 2000, Athene 2004 en Peking 2008 was de vrouwen acht eveneens goed voor een olympische medaille. Aan die succesvolle reeks kwam in Rio een roemloos einde.

De Nederlandse vrouwen acht bestond in Rio uit Wianka van Dorp, Claudia Belderbos, Lies Rustenburg, José van Veen, Ellen Hogerwerf, Sophie Souwer, Monica Lanz, Olivia van Rooijen en stuurvrouw Ae-Ri Noort.

Lees ook:
- Roeister Souwer met vrouwen acht naar finale in Rio
- Straffe wind houdt roeister Souwer van de baan
- Profiel: Sophie Souwer
Meer over dit onderwerp:
sport olympischespelen RIO DE JANEIRO
Deel dit artikel:

Recent nieuws