Jong FC Groningen start seizoen met nederlaag

© RTV Noord
Jong FC Groningen is het nieuwe seizoen in de derde divisie zaterdag begonnen met een nederlaag. De ploeg van trainer Alfons Arts verloor in en tegen Scheveningen met 2-1.
Goede start

De Groningers begonnen goed en domineerden de eerste helft. De terechte voorsprong kwam na een half uur spelen. Mimoun Mahi kreeg de bal op de rand van de zestienmeter voor zijn voeten en haalde doeltreffend uit. De gasten speelden in een hoog tempo, maar verzuimden de tweede treffer te scoren.

Rollen omgedraaid

Dit kwam de FC duur te staan want in de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Er was niks over van het goede spel van de eerste 45 minuten. Wel kreeg de FC nog een prima kans op de tweede treffer, maar Payne miste voor open doel.
Het vertrouwen groeide bij de thuisploeg en in de 62e minuut werd het gelijk. Groningen kwam er niet meer aan te pas en tien minuten voor tijd bepaalde Kevin Gomez Nieto de eindstand op 2-1.

Te groot verschil

Jong FC Groningen trainer Alfons Arts was na afloop niet te spreken over het grote verschil tussen de eerste en tweede helft. 'We speelden een goede eerste helft en kwamen terecht op voorsprong. We vergeten vervolgens de tweede goal te maken. Na de rust begonnen we apatisch en gaven hun zo het gevoel dat er iets te halen viel. Daar hebben ze optimaal van geprofiteerd.'