De KEI-week agenda voor studenten én stadjers

De opening op de Grote Markt
De opening op de Grote Markt © KEI-week
De organisatie van de KEI-week wil dit jaar duidelijk maken dat de week er niet alleen is voor nieuwe studenten. Ook huidige studenten en stadjers zijn welkom bij de verschillende openbare evenementen. Wat zijn de momenten dat je niet om de KEI-week heen kan?
Maandag 20.00 uur: de grote opening

Als de KEI-lopers net hun groep hebben leren kennen en samen hebben gegeten, bewegen ze zich richting de Grote Markt. Daar vindt maandag vanaf 20.00 uur de officiële opening van de studentenintroductieweek plaats.
Dat gebeurt onder andere met een welkomstpraatje van burgemeester Peter den Oudsten, maar ook met muziek. Afgaande op vorige jaren, zal die vooral dansbaar en meezingbaar zijn. Om 1.00 uur 's nachts is de fuif officieel afgelopen. Maar officieus...
Dinsdag 20.00 uur: KEI-parade en meezingen
Bewoners van de binnenstad van Groningen ontkomen er niet aan op dinsdagavond: van 20.00 tot 21.30 uur is dan de KEI-parade. Verschillende studenten- en sportverenigingen presenteren zichzelf op bussen, aanhangers en tractoren op een route langs onder andere de Grote Markt.
Om 21.00 uur start ook de Night of the Songs, de meezingnacht op de Grote Markt. Nog meer dan maandagavond ligt het accent op muziek die iedereen kan meebrullen. Behalve dan dat ene nummer dat elke nieuwe student nog moet léren zingen: Het gras van het Noorderplantsoen van Ralf Poelman, al jaren hét studentennummer van Stad.

Woensdag 22.00 uur: Kroegentocht

Woensdag scheiden de wegen van stadjers en studenten: er is dan geen evenement waarop beide groepen toegang hebben. De woensdagavond staat voor de KEI-lopers in het teken van het Groningse nachtleven.
Om 22.00 uur start de kroegentocht die officieel tot 01.00 uur loopt, maar natuurlijk veel langer doorgaat. Zonder KEI-bandje kan het die nacht wel eens lastig zijn om een kroeg binnen te komen.

Donderdag 22.00: Film op de Vismarkt

Na de kroegentocht van woensdagnacht komt de donderdag wat laat op gang. Op het Stadspark is vanaf 14.00 uur een muziekfestival met twee podia, waarop zowel dj's als andere artiesten staan.
In de avond verhuist de KEI-week weer naar de binnenstad. Iedereen kan aanschuiven bij de film op de Vismarkt. Verwacht geen spiksplinternieuwe bioscoopfilm, wel veel kleedjes en flessen wijn op de grond.

Vrijdag?

De afsluitende vrijdag is er puur voor en door studenten. Overdag is er een verantwoorde middag over seks, alcohol en drugs, met onder andere een bezoek van BNN's Spuiten en Slikken.
Vrijdagavond vanaf 21.00 uur vindt het eindfeest plaats in Martiniplaza. Enkel voor studenten, die met de bus vanaf de Grote Markt naar de bestemming kunnen rijden. In de stad komt het feestje later op gang, maar toch leert de ervaring dat ook sommige kroegen in de binnenstad streng zijn aan de deur die avond: zij zien het liefst KEI-lopers binnen komen op de laatste nacht van de feestweek.