Brouwer verliest na heroïsch gevecht en gaat verder voor brons

© Srdjan Suki
Beachvolleyballer Alexander Brouwer is er samen met Robert Meeuwsen niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen tijdens de Olympische Spelen. Oranje verloor in de halve finale met 1-2 van het Braziliaanse koppel Alison/Bruno Schmidt en kan maximaal nog brons pakken.
De setstanden op de Copacabana waren: 17-21, 23-21 en 14-16.
De tweede set werd een ware thriller. Oranje werkte maarliefst vier matchpoints weg, vooral dankzij een ijzersterke Robert Meeuwsen.
Ook in de laatste set werkte het Nederlandse duo een matchpoint weg, maar het zesde wedstrijdpunt werd uiteindelijk benut door de Brazilianen, die doorgaan naar de finale.
Het duel was op voorhand beladen. De Brazilianen zijn als nummer één geplaatst voor het toernooi en wonnen vorig jaar de wereldtitel in Den Haag. De Nederlanders zijn als tweede geplaatst en wonnen in 2013 de wereldtitel.
Het duel om de bronzen medaille wordt donderdagnacht om 3.00 uur Nederlandse tijd gespeeld. Daarin treffen de Nederlanders de verliezer van het duel tussen de Italianen Nicolai/Lupo en Semenov/Krasilnikov uit Rusland.