KEI-lopers hebben trek: huwelijksaanzoek met barbecuesaus

Bo en haar groepje tijdens de picknick.
Bo en haar groepje tijdens de picknick. © RTV Noord
Het is 5.28 uur als het laatste bericht van de nacht in de groepsapp 'Keigroepje Fristi' verschijnt. Amper een half uur later gaat mijn wekker. 194 gemiste appjes vertellen het verhaal: mijn KEI-vriendjes hebben er een mooie tweede dag van gemaakt.
Door Martin Cusiel

Het opstarten gaat zoals verwacht wat moeizaam. Althans bij de KEI-lopers. Zelf ben ik al eventjes aan het werk als de eerste studenten zich dinsdag aan het einde van de ochtend melden in de groepsapps.

Pindakaas en jam

Bij de internationale studenten is vooral de Limburgse Bo actief. Het merendeel van haar groepje is nog druk met regelwerk in Groningen. Zo niet Bo. 'Lekker bruine boterhammen met pindakaas en jam gegeten in het park. Goeie start van de dag!', bericht ze over de picknick in het Stadspark. Ik open mijn broodtrommel, constateer dat er net als iedere dag kaas op mijn bammetjes zit en neem een hap.

Een uurtje later volgt een foto. Bo is blijkbaar wel van het eten. Deze keer staat ze bij een chocoladefontein bij studentenvereniging Cleopatra. Ik ben jaloers. Nog een foto: al fietsend wordt een smoothie gemaakt. Ik ben jaloers.

Kipnuggets met barbecuesaus

Ondertussen doen de meeste studenten in de andere appgroep waar ze zin in hebben. 'Wat doen jullie?', vraag ik, omdat de stroom berichten opvallend langzaam doorkabbelt. 'Uitbrakken en kipnuggets eten', klinkt het. Een foto volgt. 'Wel met barbecuesaus toch?', vraag ik. Het antwoord is ontkennend.

Uit het niets verschijnt er een audiobericht. Ik klik het bericht aan. Een vrouwenstem klinkt. 'O mijn god, er is iemand die mijn liefde voor nuggets met barbecuesaus snapt. Trouw met me.' Helaas moet ik haar teleurstellen. Ik heb al een vriendin en die deelt mijn voorliefde voor nuggets met barbecuesaus al.

Wandeling met baco

Om 15.48 uur volgt nog een reactie op mijn vraag wat ze aan het doen zijn. Een foto van een dekbed met op de achtergrond een tv. 'Sex and the City kijken in bed', luidt het bijschrift. Even later komt er een foto van een hond voorbij. 'Wandeling met Baco, maar ik noem hem wel Fristi.'

De energie die het groepje de nacht ervoor had, lijkt even heel ver weg. Misschien is het ouderdom, want de groep bestaat uit doorstromers. De meesten zijn een jaartje of 22 en inmiddels al in het bezit van een bachelor. En op je 22ste gaat het allemaal niet meer zo makkelijk.
Mijn vrolijke Limburgse digitale penvriendin Bo meldt inmiddels dat ze de parade heeft gezien. 'Leuk om een aantal verenigingen langs te zien komen, maar de praalwagens zijn mooier in Limburg met carnaval. Dat moeten ze hier in het Noorden nog leren.'
Het feestgroepje komt ondertussen op gang. 'Met de meiden op pad?', luidt de vraag. Ik doe een voorzichtige belofte dat ik later deze week, indien het zo uitkomt, eventueel als het zo loopt aan zou willen sluiten.

Es-ca-la-tie 2.0

Vlak na tienen verschijnt er een inmiddels beroemde uitspraak in de app. 'Es-ca-la-tie 2.0' doet vermoeden dat het weer een ruige nacht wordt. 'We kunnen wel even skinny dippen in de grachten en dan een rondje zwemmen', luidt het voorstel een uurtje later.

'Pics or it didn't happen', geef ik hen mee. 'What happens during KEI-week, gets posted on rtvnoord.nl' is het antwoord. 'Gaan we ervoor om elke avond een kontfoto te sturen?' Ik besluit naar bed te gaan en af te wachten wat mij woensdagochtend te wachten staat. Het resultaat is teleurstellend: geen zwemfoto's.

Def Rhymz

Wel lees ik om zes uur bij mijn eerste kop koffie dat ik om 2.15 uur werd gemist. Schattig. En net als de nacht ervoor is er de vraag: 'Waar kom ik aan xtc?'. Vlak voor vieren verschijnt er een foto met rapper Def Rhymz, die in mijn jeugdtijd hits had. En dat is al even geleden.
Tegen half zes komt de laatste app binnen. Eén van de afhakers op de eerste avond heeft het deze keer wél laat gemaakt en wordt thuisgebracht door de KEI-leidster. Daarmee is voor iedereen een lange dag ten einde.
Woensdag om twaalf uur wacht pizza en daarna een kennismaking met allerlei sporten bij de ACLO. Om met Def Rhymz te spreken: 'Alle balluh verzameluhhhh'.

Lees ook:

-

-