'Eenmansmuseum' Møhlmann in de race voor Museum Ontdekking Award

Museum Møhlmann in Appingedam maakt kans op de Museum Ontdekking Award 2016, een prijs voor het leukste museum van het jaar.
Museumliefhebbers konden tot en met 15 augustus via Museumkwartier.nl stemmen op meer dan duizend, voornamelijk kleinere musea. De tien musea met de meeste beoordelingen bleven over.

Eindsprint
Eigenaar en kunstenaar Rob Møhlmann is dolgelukkig dat zijn museum hiervoor in de race is.

'Ik ben pas drie weken voor de sluitingsdatum mee gaan doen aan de verkiezing. Maar de nominatieronde startte al in april, dus ik had een grote achterstand op de andere musea. Ik heb toen heel snel stemmen gemobiliseerd en met een enorme eindsprint sta ik nu dus toch bij de top-tien.'

Realistische kunst
Møhlmann bestiert het museum in zijn eentje, na het overlijden van zijn vrouw Laura in 2010. Ook krijgt hij geen subsidie of bijdragen van sponsors.

In zijn museum, gevestigd in een oude boerderij, hangt vooral moderne realististische en figuratieve kunst, waaronder stillevens van hedendaagse gebruiksartikelen. Ook Møhlmanns eigen werk is in het museum te zien.

Museum Møhlmann neemt het in de verkiezing onder meer op tegen het Textiel Museum, Schipbreuk en Juttersmuseum Flora, Het Warenhuis Museum Land van Axe en het Nederlands Volksbuurtmuseum.

Verkiezing
Stemmen voor de Museum Ontdekking Award kan op deze site. Op 1 september worden de drie winnaars bekendgemaakt.
Meer over dit onderwerp:
APPINGEDAM
Deel dit artikel:

Recent nieuws