Kamp weigert te reageren op uitgelekt rapport bodemdaling

De kamervragen van de PvdA over een onderzoek naar ongelijkmatige bodemdaling in Groningen worden voorlopig niet beantwoord. Dat laat minister Henk Kamp in een brief aan de Tweede Kamer weten.
Het gaat om een rapport van onderzoeksbureau Sweco, dat recent via RTV Noord uitlekte. Daarin wordt geconcludeerd dat verzakkingen in landbouwgronden niet veroorzaakt worden door gaswinning.

Zeer verbaasd
De ongelijkmatige bodemdaling was op aandringen van landbouworganisatie LTO-Nederland onderzocht in opdracht van de Commissie Bodemdaling.

De landbouworganisatie heeft al laten weten 'zeer verbaasd te zijn' over de conclusie van Sweco dat er weinig aan de hand is. En heeft aangedrongen op vervolgonderzoek. 

De PvdA reageerde vergelijkbaar en vroeg de minister om opheldering. Kamp is nog niet zover.

Nog niet openbaar
Hij wijst de kamer er op dat het onderzoeksrapport nog niet openbaar is gemaakt. 'Ik heb de Nationaal Coördinator Groningen gevraagd om, wanneer het rapport beschikbaar is, zich op de hoogte te laten stellen door de Commissie Bodemdaling en LTO. Op basis van de rapportage daarover zal ik uw kamer informeren,' laat de VVD-bewindsman de Tweede Kamer weten.

Lees ook:
- PvdA stelt Kamervragen over bodemdaling in landbouwpercelen
- 'Verzakkingen landbouwgrond niet veroorzaakt door gaswinning'
Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws