Enzo Knol uitverkocht: ontroostbare tieners en ouders op zoek naar kaartjes

© ANP/Jeroen Lumelet
Wie een kaartje voor de tour van tieneridool Enzo Knol wilde krijgen moest razendsnel zijn. Vanaf acht uur 's avonds gingen de kaarten voor de ontmoeting in de verkoop. Een minuut later waren de 300 kaarten al op.

En dat zorgt voor verdrietige tieners in Groningen en omstreken. 'Hoe kan de kaartverkoop voor Groningen binnen 30 secenonden zijn uitverkocht', vraagt Suzanne Rona-Woltjer, moeder van een verdrietige 9-jarige op Twitter.


Ontroostbaar

Jan-Willem Lobeek zit ook met een verdrietige tiener thuis. 'Dochter (11) ontroostbaar nadat kaarten voor Enzo Knol in Groningen binnen 1 minuut waren uitverkocht', aldus de vader op Twitter.

125 euro op Marktplaats

Ondertussen worden de eerste kaartjes al op Marktplaats aangeboden. Wie zo'n kaartje wil hebben moet diep in de buidel tasten. Drie kwartier nadat het evenement uitverkocht is, wordt op het eerste kaartje al 125 euro geboden. De originele prijs is 15 euro. Bovendien moet je er ook even voor naar Groesbeek rijden.
Ook de tweede verkoper komt van ver, namelijk uit Brabant. Deze kaartjes zijn wel iets goedkoper. 26 euro per stuk.
Op Twitter wordt hier schande van gesproken.

Op de verkoopsite verschijnen ook meerdere oproepjes van mensen die wanhopig op zoek zijn naar kaartjes voor de meeting van zondag.
'Willen jullie mij alsjeblieft helpen om aan een ticket te komen! Prijs valt nog te bespreken', schrijft een ouder. 'Ik heb een huilend meisje bij me zitten die heel graag naar Enzo Knol wil in Groningen. Wie kan ons helpen aan een kaartje', schrijft een ander.

Razendpopulair

Donderdag werd bekend dat de vlogger naar Groningen komt. De locatie is nog onbekend. De organisatie wil de plek van de ontmoeting geheim houden uit angst voor ongeregeldheden.
Knol is razendpopulair onder tieners en zijn YouTubekanaal heeft meer dan een miljoen abonnees.

Lees ook: