ON start seizoen met ruime nederlaag

© Erik Hogeboom/RTV Noord
Oranje Nassau heeft zaterdagmiddag weinig plezier beleefd aan de terugkeer in de hoofdklasse. De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op bezoek bij SDC Putten ging met 4-1 verloren. Deze stand was bij rust al bereikt.
Flitsend

Binnen tien minuten stonden de Groningers al met 2-0 achter door een flitsende start van de thuisploeg. De gasten herpakten zich en kwamen in de 18e minuut terug in de wedstrijd. Een ingebrachte corner werd teruggekopt en daar was David van der Pol als eerste bij de bal om binnen te tikken: 2-1. Vlak daarna kreeg Max Blauw nog een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar hij faalde oog in oog met de doelman van Putten.

Misverstand

Door een misverstand in de verdediging van ON werd een onnodige overtreding gemaakt en kwam de marge tien minuten voor de pauze toch weer op twee. Cherkaoui verschalkte doelman Alex van Stralendorff met een prachtig ingeschoten vrije trap. Toen op slag van rust de 4-1 viel na een vloeiende aanval was de wedstrijd gespeeld.

Weggegeven

ON-trainer Patrick Zwart was na afloop duidelijk waaraan de nederlaag lag. 'We hebben de wedstrijd in de eerste helft weggegeven,' aldus de teleurgestelde oefenmeester. 'Op dit niveau worden foutjes afgestraft. Een harde leerschool voor ons. Volgende week moeten we ons herpakken tegen CSV Apeldoorn.'