Jong FC Groningen boekt eerste zege

FC Groningen onder 23 heeft de eerste overwinning van het seizoen behaald. Op eigen veld werd in de derde divisie zaterdag met 2-0 gewonnen van DVS '33 uit Ermelo. De eindstand was bij de rust al bereikt.
Startblokken

De ploeg van trainer Alfons Arts schoot prima uit de startblokken en stond na dik tien minuten spelen al met 2-0 voor. Eerst was het Yassine Zakir die al in de vierde minuut de Groningers op voorsprong bracht. Gesteund door 400 man publiek ging de thuisploeg door en dat resulteerde in de tweede treffer. Gijs Jasper lanceerde zichzelf met een kopbal en schoot de bal vervolgens beheerst binnen.

Aanspraak

In tweede helft bleef de FC ook de betere ploeg. Verdedigend werd er niets weggeven en er waren kansen op meer treffers. Zo bleven onder andere drie één-op-één situaties met de keeper van DVS onbenut.

Teamprestatie

Trainer Alfons Arts was na afloop te spreken over zijn ploeg. 'Ik ben het meest tevreden over de teamprestatie die we geleverd hebben,' aldus de oefenmeester. 'We hebben het de tegenstander onmogelijk gemaakt om te voetballen. Als we nog wat scherper waren geweest in de afwerking had de uitslag hoger uit kunnen vallen. Maar ik ben heel blij met deze drie punten.'