'Hier is een heel kort woord voor, maar dat zal ik maar niet noemen'

Het is een hard gelag. Eerst machteloos toezien hoe het familiebezit ten prooi valt aan de gevolgen van de gaswinning. En dan ook nog eens ongewenst bezoek krijgen op de bouwplaats.
Die dubbele pech valt ten deel aan de eigenaren van de Wilkemaheerd in Startenhuizen. De monumentale boerderij kwam ooit in het nieuws als het pand met de hoogste stutten in het aardbevingsgebied.

Dieven op bezoek

Inmiddels is het familiebezit gesloopt. Op dezelfde plek verrijst een nieuwe boerderij. De bouwplaats heeft al twee keer dieven op bezoek gehad. Zo is er zink, lood en koper gestolen.
Daar is het niet bij gebleven. Ook herinneringen aan het vergane familiebezit zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. 'Dat zijn onder meer stalramen en heel bijzondere tegeltjes. Die hadden we apart gelegd. Als herinnering. Allemaal foetsie,' vertelt eigenaar Caspar Wechgelaar.

Knap pissig

Hij is er knap pissig over. 'Dit is echt balen. Je bent de boerderij al kwijt en dan is dit ook nog pleite. Daar is een heel kort woord, maar dat zal ik maar niet noemen.'
De eigenaar heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie, maar daar verwacht hij niets van. 'De vogels zijn gevlogen. Ik heb nog wel hulp van Slachtofferhulp aangeboden gekregen, maar die gaan echt niet mee helpen zoeken, hoor,' verzucht Wechgelaar.