Actiegroep Storm Meeden is er klaar mee en stopt

Actiegroep Storm Meeden stopt er definitief mee. Jan Hendriks van de actiegroep opperde dat onlangs al op RTV Noord, maar sinds het conflict van vorige week is hij er helemaal klaar mee.
Meeden is al lange tijd verdeeld. Er komen mogelijk windmolens aan de rand van het dorp. Sommige boeren vinden het geen problemen dat er molens op hun land komen. Dorpsgenoten staan daar lijnrecht tegenover en willen de windmolens niet in Meeden.

Betonblikken met ijzeren pinnen

Boeren in het gebied beschuldigden vorige week de actiegroep er van landbouwakkers bezaaid te hebben met betonblikken met ijzeren pinnen. Hendriks zou door een boer ook zijn bekogeld met één van die objecten. Daardoor laaide het conflict rond de windmolens in het gebied weer op.

Stemmen

De bijna negentig leden van Storm Meeden kregen daarop een voorstel in de mailbox: 'Doorgaan of stoppen?' Na het tellen van de reacties werd besloten om te stoppen.

Ludiek

'Die agressieve toon van de boeren, daar ben ik zwaar teleurgesteld in. Wij waren altijd van de ludieke acties', zegt Hendriks. 'Maar als daar op zo'n manier op wordt gereageerd.. dan ben ik er helemaal klaar mee.'
'Ons doel was om de problematiek op ludieke wijze onder de aandacht te brengen en dat is ook gelukt. Maar nu is het klaar. Kijk, als de boeren er ook op ludieke wijze op hadden gereageerd... Maar dit gaat veel te ver.'

Lees ook: