Kleine scholen Westerbroek en Kiel-Windeweer praten in september over zelfstandigheid

De school in Westerbroek is opgeknapt door dorpsbewoners en leerlingen
De school in Westerbroek is opgeknapt door dorpsbewoners en leerlingen © RTV Noord
De gemeente Hoogezand-Sappemeer, het ministerie van Onderwijs en de Vereniging Zelfstandige Dorpsscholen (VZD) praten in september over een eventueel voortbestaan van de basisscholen in Westerbroek en Kiel-Windeweer.
Komend schooljaar blijven beide scholen nog open, maar de gemeente ziet geen verdere toekomst voor de twee. Toch is er nog hoop, want door zich aan te sluiten bij de VZD zouden de Jan Ligthartschool en de J. Albrondaschool in Kiel-Windeweer toch open kunnen blijven.

Zelfstandig

'Als ze zich bij de VZD aansluiten en er ligt een solide plan op tafel, dan zou voortbestaan een optie kunnen zijn', zegt een woordvoerder van de gemeente. 'Maar dat hangt van veel factoren af, dus ik kan er nog niet veel over zeggen.'
Duidelijk is wel dat de gemeente het openbaar onderwijs wil verzelfstandigen en openstaat voor een overdracht van de twee scholen aan de VZD.

Opknapbeurt

Ondertussen is de school in Westerbroek afgelopen weekend opgeknapt door dorpsbewoners en leerlingen. 'De school maakt een nieuwe, frisse start', aldus de dorpsbewoners.

Lees ook: