Huizen vergelijken: wat krijg je voor 300.000 euro?

© Archief RTV Noord/Google Streetview/Fotobewerking RTV Noord
De huizenverkoop is in Groningen naar een recordhoogte gestegen, maar voor welk bedrag je een huis kunt kopen ligt nog steeds aan de plaats waar je zoekt. Wij vergelijken vijf huizen in de provincie.
De
Die gingen met 2,4 procent omhoog in vergelijking met het tweede kwartaal van 2015. Stel: je wilt nu een huis kopen in de provincie van ongeveer 300.000 euro. Wat krijg je daarvoor?
Benieuwd wat je voor 200.000 euro kunt kopen? Bekijk het hier.

Groningen


Waar?

Wat kost het?
315.000 euro

Dit is een schipperswoning met het Noorderplantsoen als achtertuin. Even Noorderzon doorstaan misschien, maar verder is het een mooie locatie. Het huis heeft vijf kamers en is 70 vierkante meter groot. Dit is het kleinste huis uit het rijtje.

Kloosterburen


Waar?

Wat kost het?
298.000 euro

Als je van authentieke elementen houdt, is dit je huis. Deze woning heeft glas in lood ramen en karakteristieke kozijnen. Dit herenhuis is 290 vierkante meter groot. Het heeft een gigantische tuin en maar liefst negen kamers. Het grootste huis met de meeste kamers vind je dus in Kloosterburen.

De Wilp


Waar?

Wat kost het?
299.000 euro

Deze luxe vrijstaande woning is gemakkelijk te onderhouden en wordt verwarmd door vloerverwarming. Het huis is 160 vierkante meter groot en heeft vier kamers.

Onderdendam


Waar?

Wat kost het?
316.000 euro

Deze voormalige bakkerij uit 1810 staat in Onderdendam. Het huis heeft een schilderachtige sfeer, compleet met bedstede, binnenluiken en originele vensterbanken. Het is 195 vierkante meter groot en heeft vijf kamers.

Sappemeer


Waar?

Wat kost het?
298.000 euro

Dit huis is gebouwd in 2003 en heeft drie woonlagen. Het ligt in de kindvriendelijke woonwijk de Vosholen en is perfect voor jonge gezinnen. Het huis is 165 vierkante meter groot en heeft vijf kamers.

Lees ook: