Huizen vergelijken: wat krijg je voor 200.000 euro?

De huizenverkoop is in Groningen naar een recordhoogte gestegen, maar voor welk bedrag je een huis kunt kopen ligt nog steeds aan de plaats waar je zoekt. Wij vergelijken vijf huizen in de provincie.
De huizenprijzen gingen met 2,4 procent omhoog in vergelijking met het tweede kwartaal van 2015. Stel: je wilt nu een huis kopen in de provincie van ongeveer 200.000 euro. Wat krijg je daarvoor?

Haren
[image: http://cms.rtvnoord.nl/content/pdf/huisharen.jpg]
Waar? Hadewijchstraat 14
Wat kost het? 214.000 euro
Deze nette tussenwoning staat in Haren. Het huis heeft een diepe, zonnige achtertuin, is 134 vierkante meter groot en heeft vijf kamers. Werk je graag thuis? Een kantoor aan huis is mogelijk.

Groningen
[image: http://cms.rtvnoord.nl/content/pdf/huisgroningen2.jpg]
Waar? Beijumerweg 1034
Wat kost het? 199.000 euro
Lekker met de voeten in het water, midden in de natuur. Een keer wat anders dan een standaard huis: een woonark. Deze watervilla ligt aan de rand van Groningen. Omdat de ark van beton en het dak van zink gemaakt is, is het onderhoudsvrij. Het huis is 90 vierkante meter groot en heeft vier kamers en een tuin. Dit is het kleinste huis in het rijtje.

Uithuizen
[image: http://cms.rtvnoord.nl/content/pdf/huisuithuizen4.jpg]
Waar? Hoofdstraat-Oost 12
Wat kost het? 215.000 euro
Glas-in-lood ramen, en-suite deuren en een opvallende entree. Dit karakteristieke huis in het centrum van Uithuizen heeft het allemaal. Het huis heeft een woonoppervlakte van 178 vierkante meter, een grote tuin en maar liefst zeven kamers. Dit is het grootste huis in het rijtje.

Sappemeer
[image: http://cms.rtvnoord.nl/content/pdf/huissappemeer2.jpg]
Waar? Parkstraat 145
Wat kost het? 199.900 euro
Zowel de buitenkant als de binnenkant van deze woning zorgen voor een warme sfeer. Kijk vooral ook even naar het torentje van de woning. Het huis is 160 vierkante meter groot en heeft vijf kamers.

Nuis
[image: http://cms.rtvnoord.nl/content/pdf/huisnuis2.jpg]
Waar? Oudeweg 8
Wat kost het? 219.000 euro
Vlakbij het Coendersbos staat dit klassieke huis. De inrichting kan wat moderner, maar past bij het huis. Het huis is 160 vierkante meter en heeft zes kamers.

Foto's: Google Streetview

Lees ook:
- Zó overspannen is de huizenmarkt in Groningen
- Zijn huizen in jouw gemeente meer of minder waard geworden?
Meer over dit onderwerp:
woneninstad achtergrond GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws