Een dagje meelopen: Marlene Bakker

Een beetje zenuwachtig. Dat is ze wel. Zangeres Marlene Bakker is deze dagen druk op het Noorderzon festival. Ze speelt één van de hoofdrollen in de Groningse voorstelling 'Hoes en Heerd'.
Acteren, dat is compleet nieuw voor haar en daarom best wel spannend. 'Ik dacht dat ik wel wist hoe het is om op een podium te staan. Maar als actrice sta je weer heel anders op het podium', legt Marlene uit. 'Anders met je tekst om gaan beter articuleren. Toneel spelen is een hele andere tak van sport'.

Migratie

Ze speelt in Hoes en Heerd. Een Gronings stuk dat gaat over migratie. Hoe gaan de Groningers hiermee om op het platteland? Die vraag komt voorbij in het muzikale stuk waarin Marlene Bakker samen met Roger Goudsmit de hoofdrol in speelt. Alle drie de voorstellingen zijn uitverkocht.
Het acteren kwam toevallig op het pad van Marlene. Na de auditie wist regisseur Theo de Groot zeker dat Marlene de rol die ze speelt prima zou uitvoeren. 'Ze heeft een natuurlijke manier van spelen. Je gelooft haar direct'.

Leuk genoeg

Of Marlene actief blijft als actrice? 'Mensen moeten mij ook leuk genoeg vinden voor een stuk. Het lijkt mij super. Kom maar op!'

Lees ook: