Verlamde Geuko (4) overspoeld met verjaardagskaarten

De jarige Geuko is dinsdag overspoeld met post. Van over de hele wereld kwamen er kaartjes, brieven, ballonnen en cadeautjes binnen.
Het was dan ook niet zomaar een verjaardag voor Geuko, die dinsdag vier jaar is geworden. Het jongetje ligt al sinds eind juli op de intensive care van het UMCG.

Overdonderd

Om Geuko tijdens zijn verjaardag toch een beetje op te vrolijken riepen zijn ouders Gertjan en Gerda op Facebook op, om de zieke Geuko een kaartje te sturen. En daar werd massaal gehoor aan gegeven.
Geuko en zijn ouders zijn overdonderd door alle post die dinsdag binnenkwam. Er kwamen brieven, kaartjes, ballonnen en zelfs cadeautjes vanuit heel Nederland, maar ook daarbuiten bijvoorbeeld IJsland en België.
En volgens de ouders van Geuko is dit nog maar het begin. Door alle aandacht die er is geweest, verwachten ze woensdag en donderdag nog veel meer post.

Polio-achtige ziekte

Geuko werd eind juli een beetje ziek, maar 48 uur later bleek het veel erger te zijn dan in eerste instantie werd gedacht. Hij belandde op de intensive care en kon nauwelijks nog bewegen of ademen.
De kleine Geuko bleek AFM te hebben, acute flaccid myelitis, een polio-achtige ziekte die in Nederland niet voorkomt. In Europa zijn slechts drie gevallen bekend.