Cold case Antoinette Bont gesloten

© Archief RTV Noord
Het onderzoek naar de moord op de prostituee Antoinette Bont uit de stad Groningen, dat drie jaar geleden is heropend, heeft niets opgeleverd. Dat meldt De Telegraaf.
Bont werd in 1995 vermoord. Haar lichaam werd in stukken gehakt en teruggevonden in het Winschoterdiep en het Peizerdiep bij Roderwolde. Het hoofd van de vrouw is nooit teruggevonden. Ook de dader is nooit opgespoord en de zaak werd daarom gesloten.

Verband

De zaak, een zogenoemde cold case, werd drie jaar geleden heropend omdat de politie een mogelijk verband zag tussen de zaak van de moord op coffeeshophouder Harry Roo die ook in 1995 werd vermoord. Ook het lichaam van Roo werd in stukken teruggevonden. Voor deze moord is wel iemand veroordeeld.
Drie jaar geleden werden lichaamsresten van Roo onderzocht voor nieuw onderzoek. Het Nederlands Forensisch Instituut wilde achterhalen of de lichamen op dezelfde wijze en met hetzelfde voorwerp waren bewerkt.

Geen aanknopingspunten

Het onderzoek van Bont zou zich richten op de moordenaar van Roo als er een overeenkomst zou zijn. Het onderzoek leverde dus geen aanknopingspunten op waarop de zaak werd gesloten.

Lees ook: