Hitte is geen probleem voor kinderen in Timmerdorp Groningen

Hout, spijkers en een heleboel kinderen. Deze week vindt voor de derde keer Timmerdorp Groningen plaats op het voormalig Suikerunieterrein in de stad.
Zo'n vierhonderd kinderen van 7 tot 12 jaar zijn sinds dinsdag druk bezig hun eigen hut te bouwen. Hierdoor ontstaat uiteindelijk een geheel dorp. Het dorp bestaat uit verschillende wijken, met eigen begeleiders. Vrijdag wordt de week afgesloten met een dorpsfeest.
De kinderen hebben het erg naar hun zin. Koen: 'Je maakt nieuwe vrienden en je kan je hut bouwen in de kleuren die je zelf mooi vindt'.

Kinderraad

Voor het eerst dit jaar is de Kinderraad ingevoerd. Een soort gemeenteraad, maar dan door kinderen. Binnen de Kinderraad wordt bijvoorbeeld besproken of er vlaggen op de hutten moeten komen en hoe de wijken moeten worden genoemd. 'De kinderen mogen zelf bepaalde kwesties bespreken. Tijdens de lunch wordt er dan over gestemd', aldus Rik Sijm van het organisatieteam.
Zwembadjes

Ondanks de hitte gaan de kinderen gewoon fanatiek door. De organisatie houdt de boel wel goed in de gaten. Dit jaar staan er twee kleine zwembadjes waarin iedereen even lekker kan afkoelen. Sijm: 'We zorgen ervoor dat ze veel drinken. We doen ons best om iedereen een beetje koel te houden'.

Vrijwilligers

Zo'n honderd vrijwilligers helpen deze week mee om de kinderen te helpen met hun hutten én om ze in te smeren met zonnebrand. Vrijwilligster Anna heeft vroeger zelf ook hutten gebouwd. 'Ik zag het voorbij komen op Facebook en ik dacht: 'Hartstikke leuk. Ik heb een middag vrij, dus ik ga ook meehelpen'.'