'Motorcrossen beheerst al meer dan dertig jaar mijn leven'

Erik van Klinken rijdt nog één wereldkampioenschap motorcrossen. Dit weekend in Assen. Daarna stopt hij met zijn wedstrijdcarriere. Zijn opvolger is druk bezig met trainen op het motorcroscircuit van Veendam.
Het is zijn zoontje. De 14-jarige Joey van Klinken. 'Ik heb hem nooit gepusht om te beginnen met motorcrossen. Ik wil namelijk geen 'voetbalvader' zijn. Joey moest zelf met het voorstel komen om te gaan motorcrossen, anders gebeurde het niet', zegt zijn vader.

Ongeluk
Onder luid geronk van de motoren, trainen de 14-jarige Joey en zijn vader op het Veendammer zand. 'Ik vind eigenlijk alles mooi aan motorcrossen', zegt de 14-jarige Joey. En hetzelfde geldt voor Erik. 'Al meer dan dertig jaar beheerst het mijn leven', zegt Erik.

Twee jaar terug heeft Erik een ongeluk gehad bij een wereldkampioenschap in Zweden. Hier liep hij gebroken ribben en meerdere kneuzingen bij op. Inmiddels is hij hier van hersteld.

Nog één keer
'Ik heb een jaar lang mijn blessures laten genezen. Ik wil nog één keer een wedstrijd rijden. Daarna is het mooi geweest.'

Aankomend weekend rijdt Erik van Klinken zijn laatste wereldkampioenschap motorcrossen in Assen.

Lees ook Veendammer bedrijf tovert TT-Circuit weer om tot zandbak
Meer over dit onderwerp:
VEENDAM
Deel dit artikel:

Recent nieuws